LIA LINDA

Lia Linda werd geboren te Knokke als Mireille De Buyser en bracht haar jeugdjaren door aan de Belgische Kust, waar ze haar aanleg voor talen ontwikkelde.

Met 16 vertrekt ze naar Antwerpen en komt er voor het eerst in contact met "de muziekscиne". Ze wint verschillende muziek- en zangwedstrijden en wordt "ontdekt" door Staf Permentier. In zijn gezelschap toert Lia 8 jaar mee in het circuit van de "Salamanders".

Deze aanloopperiode ligt aan de basis van een langdurige professionele carriиre. Intussen volgt Lia 9 jaar stempedagogie. Met de nodige inzet groeit Lia uit tot een "all round artieste": een dame met een grote stem, een breed repertoire, een fijne prйsence en een passie voor perfectie.

In de hitlijsten komt men haar niet zo vaak tegen, maar des te meer op grote podia in Vlaanderen, Nederland en Duitsland. In 1983 wint ze (met de Antwerpse ploeg) de Baccarabeker in het casino van Middelkerke. In 1985 wint ze het festival van Malta en wordt haar LP "There always be a future" (gereleased in 17 landen) op "Zomerhit" bekroond als beste Belgische productie.

In 1986 en '87 heeft ze haar eigen prime-time TV-specials ("Lia Linda zingt Vera Lynn" en "Lia Linda in concert").