JACK MILLION BIG BAND

De Jack Million Band is een uniek allround big band orkest, die een uitgebreid muziek repertoire brengt van “swing” muziek, ballroom en latin, jazz, pop en rock.
De big band is gespecialiseerd in de authentieke muziek van diverse wereldsterren uit de jaren 40 – 80 zoals o.a. Glenn Miller, Frank Sinatra, Nat King Cole, Shirley Bassey, Michael Jackson, Earth Wind & Fire.
De band bestaat uit 21 professionele musici inclusief 4 vocalisten en onderscheidt zich door de enthousiaste en spontane manier waarop alle bandleden een spetterende show presenteren.

Dirigent, directeur is Jack Coenen (woonachtig te Lanaken). Hij richtte de band in 1996 op. Jack geeft masterclasses en workshops over de hele wereld en is als docent verbonden aan het Conservatorium van Maastricht en dй Kunsthumaniora te Antwerpen.
In zijn loopbaan heeft Jack samengewerkt met wereldsterren als o.a. Shirley Bassey, Natalie Cole, Elvis The Concert. Hij speelde o.a. bij het Glenn Miller Orchestra, de Skymasters, de BRT Big Band en het Andrй Rieu Straussorchestra. Jack zorgt wekelijks voor nieuwe muzikale impuls in de vorm van door hem zelfgemaakte arrangementen, die zo kenmerkend zijn voor de sound van de Jack Million Band.

Zo speelde de band o.a. voor diverse regeringen en ambassades wereld wijd en trad ze regelmatig op als begeleidingsorkest van wereldsterren.
Enkele bijzondere recente optredens: gala Rotary Club Genk en Hasselt, Gala Knokke, Gala VVV Brussel, Beleuvenissen Leuven, Gala Paes Group Wessem, Preuvenement Maastricht, Zadelhof Gala Amsterdam, big band festival Oegstgeest, Glenn Miller festival Clarinda U.S.A in 2003 en 2006, Gala disco Panama Amsterdam, Miljoenennota concert Bassin Maastricht, Gala Tweed in Loosdrecht, Lustrum viering Niveau Chateau Neercanne.

Alle muzikanten hebben een muziek opleiding op Conservatorium niveau gevolgd in Belgiл of Nederland en zijn professioneel met hun vak bezig.

www.jack-million.